MENÜ

A Reiki világa

A Reiki

reiki_jel.jpg  

 

A Reiki szó jelentése két részből tevődik össze: "rei", mint univerzális, egyetemes és "ki", mint energia.

A Reiki kézrátétel útján közvetített univerzális energia.

A Reikit közvetítő személy nem a saját, hanem az Univerzum energiáját közvetíti, csatornázza.

A reiki energia a szervezetben oda áramlik, ahol szükség van rá, ezért gyakran nevezik „intelligens" energiának is.

A reiki használható:

 • különböző testi betegségek gyógyítására, lelki problémák megszűntetésére,
 • öngyógyító folyamatok beindítására,
 • méregtelenítésre,
 • stressz oldására,
 • segítségével megszabadulhatunk káros szokásainktól, rossz beidegződéseinktől

A Reiki megváltoztatja a test energiafolyamatait, képes oldani az energetikai blokkokat, megemeli a kezelt terület rezgésszámát. Már egy kezelés is képes beindítani a szervezet öngyógyító folyamatát. A teljes gyógyulás, tartós állapotjavulás eléréséhez azonban általában több alkalmas, rendszeres kezelésre van szükség.

Reiki a kozmikus életenergia áramoltatásának ősi tudománya. Az embereket általában akkor is vonzza a Reiki, ha nagyon keveset tudnak róla. A Reiki híre szájról szájra, az ismeretanyag pedig mesterről tanítványra terjedt. Az utóbbi években azonban egyre elterjedtebbé vált, és az emberek barátoktól, ismerősöktől vagy a médiából hallanak róla, s így jutnak el egy Reiki tanfolyamra vagy egy terapeutához, akitől kezelésben részesülhetnek. A Reiki egyébként mindig akkor jelenik meg az életünkben, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

 

reiki_kezelesx.jpg  

A Reiki egy ősi tibeti gyógymód, mely az univerzális életerőre épül. Oda áramlik, ahol az illetőnek a legnagyobb szüksége van rá. A Reiki energiát közvetítő egy csatornaként működik, akin keresztül az energia a kezelt személy testébe áramlik.

A Reiki a szeretet hálózata, amely az univerzális energiára épül. A Reiki segít, hogy megismerjük magunkat és rátaláljunk helyünkre az univerzumban. Valamennyien ezzel az egyetemes életerővel születünk, mivel ez maga az élet energiája. 

 

A kezelés

A Reiki kezelést a páciensnek kell kérnie. Ezzel megteszi az első lépést a gyógyulása felé, hiszen tudatos elhatározást tesz, vágyik a gyógyulásra. A Reikiben nem kell hinni, ettől függetlenül is működik, de hasznos, ha a páciens legalább nyitott rá, befogadja, mint gyógymódot.

Egy átlagos, teljes testkezelés általában 45 percig tart (állapottól függően). A kezelés többféle helyzetben végezhető. Rövidebb kezeléseket általában széken ülve, hosszabb kezeléseket pedig fekvő helyzetben kap a kezelt személy.

Ha valaki valóban érdeklődik a Reiki kezelés iránt, a legjobb, ha kipróbálja és megtapasztalja annak pozitív hatásait!

A teljes Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot, átfogóan regenerálja a szellemi test finom-anyagában lévő energiapályákat.

A Reiki nem vallás, világnézetre való tekintet nélkül működik. Feltétele viszont, hogy az aki kéri az energiát, legyen nyitott a befogadásra, és az aki Reiki csatornaként energiát hív le és közvetít - hajlandó legyen eddigi életén pozitív irányban változtatni, a változásért tudjon áldozatot hozni.

A Reiki energiája nem azonos a természetgyógyászok által használt bioenergiával. A bennünket körülvevő energiaóceánban a bioenergia – a fizikai test éltető ereje – a legalacsonyabb, míg a Reiki az Univerzum legmagasabb rendű ("isteni") megnyilvánulásai közül való, amelynek közvetítésére különleges behangolások után válik képessé a jelölt. A Reiki az emberre a test–lélek–szellem teljességében hat.

Én (Fövenyi Jutka) képzett Reiki terapeuta vagyok.

 

A kezelendő személy

A kezelendő személynek kérnie kell a gyógyulást. Kérésével a kezelendő személy tudatos elhatározást tesz, hogy létének állapotáért felelősséget vállal - vágyik a változásra, vágyik a gyógyulásra.  A gyógyítónak nem dolga, hogy ott is próbáljon  segíteni, ahol nincs az egyén által befogadott szükség a gyógyulásra, mert az eredménytelen lesz.

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 


Hírek

 • Könyvajánló
  2010-08-13 22:29:01

  A mindenható humán bioenergia áramoltatása (könyv itt) Van-e a kéznek gyógyító ereje? Igen, ezt hiszem, és meg vagyok róla győződve! Mindenki, akinek valamilye fáj, ösztönösen ráteszi beteg testrészére a kezét. Mindegyik anya a kezével hűsíti gyermeke lázas fejét, és a hasfájós csecsemő hasát is a kezével simogatja. Gondoljunk az ősrégi kifejezésre "kezelés", ahol szintén a kéz a gyógyító eszköz. Az orvosok is először a kezükkel vizsgálják meg a beteget, mielőtt bármilyen orvosi eszközt vennének elő. Az én időmben az orvosok a pulzust a kezükkel mérték, és a testemet is végigtapogatták, hogy rájöjjenek, ...bővebben>>>

 • EGÉSZSÉGSULI
  2010-08-13 22:24:25

  A tudatos, sikeres élethez sok minden kell. Az egészséget tanulni is lehet, erre egy kiváló helyet javasolok: www.egeszsegsuli.hu. itt "Tanuld magad egészségesre"

 • Miden nap...
  2009-11-11 15:13:19

  Minden nap felkelünk , reggelizünk, (vagy nem), tornázunk, (vagy nem), tisztálkodunk (vagy nem?) és rohanunk dolgozni (vagy nem). Van aki még egy két füstrudacskát is elhasznál egészsége trenírozására (vagy nem?). És múlnak az évek kopunk és fogyunk (vagy nem?). Bölcsebbek leszünk (vagy nem?). De hova rohanunk!! Meg kellene már állni néha, mert nem lesz mire. Vagy nem?

Asztali nézet