MENÜ

 

Bioptron fényterápia

Mi a BIOPTRON fény?

A BIOPTRON Fényterápia Rendszer egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz, amelynek különleges optikai egysége a nap által természetesen kibocsátott, elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat.

A BIOPTRON fényterápia természetes módon hat, erősíti a szervezet regeneratív és egyensúly-helyreállító képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját öngyógyító adottságait. Amikor a fényenergia bejut a szövetekbe, elindítja a biostimulációs folyamatokat (ami azt jelenti, hogy pozitívan befolyásol különböző biológiai folyamatokat, és így fokozza a szervezet működését).

Felhasználóbarát, nem gyógyszeres terápia

Bioptron fényterápia rendszerrel való kezelésnek mellék -illetve káros hatásai nem ismertek. Alkalmazása világszerte széles körben elterjedt, elfogadottá vált mint a megelőzés, a terápia és a rehabilitáció fontos eszköze.

A fény- és színgyógyászat az egyik legősibb természetes gyógymód, melynek kapcsán a fény gyógyító, biológiai folyamatokat serkentő hatását használják fel a gyógyulás elősegítésére. A természetes gyógymódok iránt napjainkban ismét óriási az érdeklődés, hiszen a kemikáliák alkalmazása helyett egyre többen fordulnak olyan módszerek felé, melyek a szervezet saját gyógyító erőit aktivizálják.

A fény- és színgyógyászat a látható fény 400 és 2000 nm közötti hullámhossz tartományát használja a biológiai folyamatok serkentésére. A fény kettős természetét felhasználva, mely szerint elektromágneses mezővel, így képes „egészségesre hangolni” a sejtműködést. A fény anyagi minőségét kihasználva, a fénynyomást sikerrel alkalmazhatjuk, mint fényakupresszúra és fényreflexológia.

Hatása

A fény energiája bőrben lévő kapilláris-ereken keresztül, a keringés segítségével jut el a sejtekhez. A keringés a fény energiáját az egész testben áramoltatja, ezért a fényterápia Holisztikus gyógymódnak tekinthető. A bőrben lévő fényérzékeny sejtek az idegrendszerhez juttatják el a színek üzenetét. A leghatékonyabban a hajlatokon keresztül, a szemen át, valamint a hajas fejbőrt kapillárisokkal dúsan behálózott felületén jut be a fény. A bőrfelszínen lévő szigetelő szaruréteg ellenállását az Oxy Spray alkalmazásával tehetjük átjárhatóvá. Az Oxy Spray helyi fertőtlenítő, valamint bőrnedvesítő hatással is bír.

Terápia

A fény különböző típusú alkalmazásával elkerülhetőek olyan megbetegedések mint pl. ízületei és reumatikus, ér- és idegrendszeri, hormon és immunrendszeri problémák stb. A fénnyel való kezeléseknél nincsenek kockázatok és mellékhatások így biztonsággal alkalmazhatjuk kialakult betegségeknél, valamint megelőzés céljából egyaránt.

 

BIOPTRON fényterápia

 • Javítja a vér keringését a hajszálerekben.
 • Harmonizálja az anyagcsere-folyamatokat.
 • Erősíti az immunrendszert.
 • Serkenti a szervezet regeneratív és reparatív folyamatait.
 • Segíti a sebgyógyulást.
 • Megszünteti a fájdalmat vagy csökkenti az intenzitását.

A BIOPTRON-technológia mára széles körben használt és elfogadott a gyógyításban mint felhasználóbarát, hatékony, nem gyógyszeres orvostechnikai eszköz. Több mint 15 év klinikai vizsgálatai világszerte bizonyították, hogy igen hatékony kiegészítő terápia az akut és krónikus sérülések, illetve a műtét utáni sebek konzervatív kezelésében. Hippokratész gyógyítási filozófiája újra hatással van az orvostudományra: "Primum non nocere" ("Elsősorban, kárt ne tegyünk.") és "Tiszteljük a természet gyógyító erejét".

BIOSTIMULATÍV HATÁS

A BIOPTRON fénynek biológiai serkentő hatása van. A bőrre alkalmazva serkenti a fényérzékeny intra-celluláris szerkezeteket és molekulákat. Ez sejten belüli láncreakciókat és úgynevezett másodlagos válaszokat indít el, amelyek nem a kezelt bőrfelületre korlátozódnak, hanem kihatnak az egész szervezetre.

STIMULÁL ÉS MODULÁL
A BIOPTRON fényterápia serkenti és megváltoztatja a testben zajló regeneráló és helyreállító folyamatokat, valamint a test védelmi rendszerében zajló folyamatokat is.

TERMÉSZETES MÓDON HAT
A BIOPTRON fényterápia természetes módon erősíti a szervezet regeneratív képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját gyógyulási adottságait.

A kifejlesztését követő 15 évben a BIOPTRON fény sokoldalú alkalmazása a terápiás kezelés különböző területein vált ismertté.

BIOPTRON FÉNYTERÁPIÁVAL A TÉLI DEPRESSZIÓ ELLEN·

A hosszú téli éjszakák és a rövid, szürke nappalok rossz hatással vannak kedélyállapotunkra, és negatívan befolyásolhatják általános közérzetünket. A téli depressziót az alváshormonként ismert melatonin termelési zavara okozza. Ahogy tavasszal nő a napsütéses órák száma, úgy csökken az alváshormon termelődése, így a téli depresszió tünetei is enyhülnek.

A BIOPTRON készülék fénye akár napi 10 000 lux fényerőt biztosít, így rendkívül hatékony eszköz a téli depresszió elleni küzdelemben. A készülék fénye káros UV-sugarakat nem tartalmaz

Orvosi gyakorlat, vélemények itt

 

 

 

 

 

  

Hírek

 • Könyvajánló
  2010-08-13 22:29:01

  A mindenható humán bioenergia áramoltatása (könyv itt) Van-e a kéznek gyógyító ereje? Igen, ezt hiszem, és meg vagyok róla győződve! Mindenki, akinek valamilye fáj, ösztönösen ráteszi beteg testrészére a kezét. Mindegyik anya a kezével hűsíti gyermeke lázas fejét, és a hasfájós csecsemő hasát is a kezével simogatja. Gondoljunk az ősrégi kifejezésre "kezelés", ahol szintén a kéz a gyógyító eszköz. Az orvosok is először a kezükkel vizsgálják meg a beteget, mielőtt bármilyen orvosi eszközt vennének elő. Az én időmben az orvosok a pulzust a kezükkel mérték, és a testemet is végigtapogatták, hogy rájöjjenek, ...bővebben>>>

 • EGÉSZSÉGSULI
  2010-08-13 22:24:25

  A tudatos, sikeres élethez sok minden kell. Az egészséget tanulni is lehet, erre egy kiváló helyet javasolok: www.egeszsegsuli.hu. itt "Tanuld magad egészségesre"

 • Miden nap...
  2009-11-11 15:13:19

  Minden nap felkelünk , reggelizünk, (vagy nem), tornázunk, (vagy nem), tisztálkodunk (vagy nem?) és rohanunk dolgozni (vagy nem). Van aki még egy két füstrudacskát is elhasznál egészsége trenírozására (vagy nem?). És múlnak az évek kopunk és fogyunk (vagy nem?). Bölcsebbek leszünk (vagy nem?). De hova rohanunk!! Meg kellene már állni néha, mert nem lesz mire. Vagy nem?

Asztali nézet