MENÜ

 

Ha az alábbi életmód tanácsokat betartja,

egészséges lesz a teste, és szép lesz a bőre.

 

Serkentse nyirokrendszerét, egyen csilipaprikával ízesített ételeket!

* Ajánlatos a masszázs előtt 34 - 36 fokos szappanos zuhanyt venni, ami jó hatással van az izmok fellazítására, az általános higiéniára valamint az olajok jobb felszívódásának biztosítására.

* Hölgyeknek ajánlom. Egy-egy kúra elkezdésénél érdemes figyelembe venni a női szervezet változásait. A test kezelését a menstruációt követő második nap után érdemes elkezdeni és a peteérésig folytatni.

* Tartózkodjunk a legális (és illegális) drogoktól, úgy mint koffein, alkohol, cigaretta, továbbá a túlzott kávé, csokoládé, sör, fehérliszt, hús, kolbász, étolaj, sültek fogyasztásától, naponta igyunk meg legalább 2-2.5 liternyi vizet, gyógynövényekből készült, cukormentes teákat, mert a testnek erre a mennyiségre van szüksége, hogy az anyagcsere salakját fel tudja venni.

* Együnk teljes kiőrlésű gabonából készült tésztaféléket, sok nyers zöldséget és gyümölcsöt, szárnyas húsokat, halat, sovány tejtermékeket, s 16 óra után ne együnk fehérjéket tartalmazó élelmiszereket, mert nemcsak segítséget jelentenek a cellulit kialakulásában, hanem fokozzák az ébrenlétet és még álmatlan éjszakát is okozhatnak.

* Salaktalanítás/méregtelenítés: mivel a narancsbőr nemcsak a zsír helyi felhalmozódása és a nyirokpangás miatt jön létre, hanem a magas salakanyag-tartalom is közrejátszhat kialakulásában, sokat segíthetnek a különböző méregtelenítő kúrák.

* Tartsunk ásványvíz-napot: ennek során egyrészt fogyasszunk jó minőségű ásványvizet (kb. 2-3 literrel), illetve salaktalanító teát (egy csésze reggel, egy este).

* A víznap után jöhet az áldott gyümölcsnap: reggel, délben, este csakis gyümölcs, lehetőség szerint a lédúsabb fajtákból, pl. narancsból, grapefruitból, almából, nyáron barackból, cseresznyéből, meggyből stb. Nemcsak méregtelenítenek, hanem gyönyörűvé varázsolják bőrünket is.

* Az alvás biztosítja az un.folsavat /F-vitamin/, amely elősegíti a vérellátást és a bőrsejtek újraképződését. Gondoskodik továbbá a feszes szövetekről olyan problémás testrészeken, mint a felső comb, a has vagy a fenék. Folsav található a salátában, a zöldségekben, a tojásban és a szőlőben.

 

 

 

 

 

 Hírek

 • Könyvajánló
  2010-08-13 22:29:01

  A mindenható humán bioenergia áramoltatása (könyv itt) Van-e a kéznek gyógyító ereje? Igen, ezt hiszem, és meg vagyok róla győződve! Mindenki, akinek valamilye fáj, ösztönösen ráteszi beteg testrészére a kezét. Mindegyik anya a kezével hűsíti gyermeke lázas fejét, és a hasfájós csecsemő hasát is a kezével simogatja. Gondoljunk az ősrégi kifejezésre "kezelés", ahol szintén a kéz a gyógyító eszköz. Az orvosok is először a kezükkel vizsgálják meg a beteget, mielőtt bármilyen orvosi eszközt vennének elő. Az én időmben az orvosok a pulzust a kezükkel mérték, és a testemet is végigtapogatták, hogy rájöjjenek, ...bővebben>>>

 • EGÉSZSÉGSULI
  2010-08-13 22:24:25

  A tudatos, sikeres élethez sok minden kell. Az egészséget tanulni is lehet, erre egy kiváló helyet javasolok: www.egeszsegsuli.hu. itt "Tanuld magad egészségesre"

 • Miden nap...
  2009-11-11 15:13:19

  Minden nap felkelünk , reggelizünk, (vagy nem), tornázunk, (vagy nem), tisztálkodunk (vagy nem?) és rohanunk dolgozni (vagy nem). Van aki még egy két füstrudacskát is elhasznál egészsége trenírozására (vagy nem?). És múlnak az évek kopunk és fogyunk (vagy nem?). Bölcsebbek leszünk (vagy nem?). De hova rohanunk!! Meg kellene már állni néha, mert nem lesz mire. Vagy nem?

Asztali nézet