MENÜ

 

Masszázs

A masszázs előnyeit az ókor óta ismerjük; nem csoda, hogy a modern orvostudomány előszeretettel alkalmazza a keleti kultúrák különféle masszázstechnikáit. A masszázs jótékony hatást gyakorol a közérzetre, a testmeleg közvetítő közeg illetve a változó erősségű nyomás serkenti a szervezet működését; nyugtatólag hat a testre és lélekre.


A masszázs ősi gyógymód, amelyet évezredek óta ismerünk; ezt a kezelésfajtát tekinthetjük a modern fizikoterápia előfutárának. A masszázs ősi technikáját régóta használják gyógyító terápiaként.

Ma a masszőrök munkáját már kifinomult eszközök segítik, amelyekkel még hatékonyabban tudnak masszírozni.
Kézi masszírozó készülék

 Az ön szervezete is segítségért kiált!

A folyamatos hátfájás, izom- és ízületi fájdalom, a rossz vérkeringés, a bőr és az izmok tónustalansága – ez csak néhány a test romló állapotának tünetei közül. Ezek a tünetek károsan befolyásolják közérzetünket, életminőségünket.

A fizikai állapot általános hanyatlása
Minden negyedik ember rendszeresen jár masszázsra. A masszázs nagyon kellemes, és ráadásul jó hatással van a testre. Egyre nagyobb az igény ez iránt az ősi technika iránt. Az emberiség fizikai állapota folyamatosan romlik, és ennek oka – legalábbis részben – a kevesebb fizikai munka. A technika fejlődésével mind nagyobb szükség lesz az egészségi állapot javítására készült terápiás eszközökre.

Egyre nagyobb az igény a masszázsra
Amerikai tudósok kutatásai alapján az elmúlt öt évben 22%-ról 33%-ra nőtt az igény a masszázsra. A megkérdezettek szerint a masszázs javítja a hangulatot és a közérzetet, csökkenti a fájdalmat és a fáradtságérzetet és oldja a stresszt. A masszázs minden korban ideális gyógymód a csecsemőkortól egészen az időskori, és különösen népszerű a nők körében. Az utóbbi időkben azonban egyre több férfi jár rendszeresen masszázsra.

A masszázs szabályozott erősségű nyomás, vagy enyhe rezgés alkalmazása az izmokon vagy ízületeken. Masszírozni lehet kézzel vagy mechanikus segédeszközökkel. A masszázs terápiaként is alkalmazható betegségek megelőzésére, gyógyítására, és a betegséget követő rehabilitációra. 

Az akupunktúra, a rezgésterápia és a nyomásterápia az alternatív gyógymódok további lehetőségei.

Hogyan hat a masszázs a bőrre?
 

Milyen mélyen hatnak a különböző masszázstípusok:

simogatás (1), dörzsölés (2), gyúrás (3), gyengéd ütögetés (4), tonizáló rezgés (5)

Mi történik masszírozás közben?
A masszírozás az alkalmazott nyomás erősségétől függően megmozgatja a bőr alatti puha szöveteket.
Ettől a mozgástól a szövetek, attól függően, hogy milyen fajtájú szövetről van szó, különböző mértékben megnyúlnak. A nyomás és a szövetek mozgása azután hatást gyakorol a bennük található izomszövetek, hajszálerek, idegvégződések, verejtékmirigyek, stb. működésére.

Hogy a masszázs milyen mélyen hat, azt az alkalmazott masszázstechnika (simogatás, dörzsölés, gyúrás, gyengéd ütögetés, tonizáló rezgés) határozza meg.

 

 

 

 

 

 

 


Hírek

 • Könyvajánló
  2010-08-13 22:29:01

  A mindenható humán bioenergia áramoltatása (könyv itt) Van-e a kéznek gyógyító ereje? Igen, ezt hiszem, és meg vagyok róla győződve! Mindenki, akinek valamilye fáj, ösztönösen ráteszi beteg testrészére a kezét. Mindegyik anya a kezével hűsíti gyermeke lázas fejét, és a hasfájós csecsemő hasát is a kezével simogatja. Gondoljunk az ősrégi kifejezésre "kezelés", ahol szintén a kéz a gyógyító eszköz. Az orvosok is először a kezükkel vizsgálják meg a beteget, mielőtt bármilyen orvosi eszközt vennének elő. Az én időmben az orvosok a pulzust a kezükkel mérték, és a testemet is végigtapogatták, hogy rájöjjenek, ...bővebben>>>

 • EGÉSZSÉGSULI
  2010-08-13 22:24:25

  A tudatos, sikeres élethez sok minden kell. Az egészséget tanulni is lehet, erre egy kiváló helyet javasolok: www.egeszsegsuli.hu. itt "Tanuld magad egészségesre"

 • Miden nap...
  2009-11-11 15:13:19

  Minden nap felkelünk , reggelizünk, (vagy nem), tornázunk, (vagy nem), tisztálkodunk (vagy nem?) és rohanunk dolgozni (vagy nem). Van aki még egy két füstrudacskát is elhasznál egészsége trenírozására (vagy nem?). És múlnak az évek kopunk és fogyunk (vagy nem?). Bölcsebbek leszünk (vagy nem?). De hova rohanunk!! Meg kellene már állni néha, mert nem lesz mire. Vagy nem?

Asztali nézet